[vc_row][vc_column][vc_column_text]

بورس چیست:

در انتها جهت دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر در این خصوص با وکیل آپ در تماس باشید.

قبل از توضیح درباره طرح دعاوی بورس به توضیح درباره آن می پردازیم.بورس، نهاد سازمان یافته ای است که نقش عمده ای در بازار سرمایه کشور دارد. در واقع بورس با جمع آوری سرمایه های کوچک، سرمایه مورد نیاز فعالیت های اقتصادی بزرگ را فراهم می آورد. کارکرد اساسی بورس مدیریت انتقال ریسک و توزیع آن، شفافیت اطلاعات، کشف قیمت و ایجاد بازار رقابتی می باشد.

در بازار بورس اوراق قرضه و سهام مورد خرید و فروش قرار می گیرد که از طرف موسسات ایرانی صادر گردیده باشد و مورد تایید هیات واقع شده باشد.قیمت گذاری اولیه سهام توسط کارشناسان کمیته قیمت گذاری سهام صورت می گیرد.این کمیته، قیمت گذاری اولین عرضه سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس را انجام می دهد. تعیین قیمت مجدد سهام پس از تشکیل مجامع عمومی و فوق العاده شرکت ها می باشد.

بورس دارای دو بازار می باشد که بازار اول از دو تابلوی اصلی و فرعی تشکیل می شود. در بازار اولیه، اولین عرضه و پذیره نویسی اوراق بهادار جدید الانتشار انجام می گردد و منابع حاصل از عرضه اوراق بهادار در اختیار ناشر قرار می گیرد و در بازار ثانویه، اوراق بهادار پس از اولین عرضه، مورد داد و ستد قرار می گیرند. بازار مشتقه، بازاری است که در آن دادو ستد قراردادهای آتی و اختیار معامله، بر مبنای اوراق بهادار یا کالا می باشد. بورس یا بازار سهام، بازاری قانونی است که در آن خرید‌‌ و فروش انواع اوراق بهادار از جمله سهام شرکت‌ های قانونی، اوراق مشارکت و انواع  اوراق اجاره و ابزارهای مالی، براساس قوانین و مقررات مشخصی انجام می‌ شود.

دعاوی بورسانواع بورس:

بورس یا بازار سهام، بازاری قانونی است که در آن خرید‌‌ و فروش انواع اوراق بهادار از جمله سهام شرکت ‌های قانونی، اوراق مشارکت و انواع اوراق اجاره و ابزارهای مالی، براساس قوانین و مقررات مشخصی انجام می‌ شود و به سه دسته تقسیم می شود:

  • بورس کالا: بازاری که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت می گیرد و به طور منظم و دایم فعال است.
  • بورس ارز: در بورس ارز، همان طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش پول های خارجی انجام  می گیرد. این بورس در کشور ما فعال نیست اما در کشورهای پیشرفته فعالیت چشمگیری دارد.
  • بورس اوراق بهادار: در بورس اوراق بهادار دارایی های مالی از قبیل سهام، اوراق مشارکت و… مورد معامله قرار می گیرد.

چگونگی ورود به بازار سهام:

اگر می خواهید وارد بازار بورس شوید باید مراحلی را طی کنید. برای ورود به بورس و سرمایه‌ گذاری در آن بایستی به یکی از کارگزاری ‌های مورد تائید سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه نمایید. (توسط شخص یا وکیل قانونی او) در واقع، کارگزاران بورس به‌ عنوان واسطی می‌ باشند تا به ‌راحتی معاملات بازار را انجام دهید، شما از طریق سامانه معاملات آنلاین، اینترنتی یا حضوری درخواست خود را ثبت نمایید و پس‌ از آن کارگزاری به نمایندگی از شما در بازار معامله را به انجام می ‌رساند. اگر کارگزاری‌ ها نبودند؛ در این صورت شما برای انجام معاملات در بازار سهام مجبور بودید در ساعات فعالیت بازار، دائماً در ساختمان مرکزی بورس حاضر و درخواست خود را در همهمه موجود اعلام می‌ کردید.

با وجود کارگزاری‌ ها شما به راحتی در قیمت و تعداد مد نظر خود سفارش را آنلاین ثبت نموده و پس از آن تمامی فعالیت‌ ها به ‌صورت خودکار انجام می‌ گیرد و خرید یا فروش انجام می‌ گیرد. بنابراین نقش کارگزاری ‌ها لازمه فعالیت و حیات و گسترش بازار سرمایه است و این موضوع برای تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی صادق است.

در واقع شما با مراجعه به کارگزاری بورس بایستی فرم‌ های تعریف ‌شده توسط سازمان را پر نموده و همچنین در سامانه سجام ثبت نام کنید (ثبت نام در کارگزاری‌ ها به صورت رایگان انجام می‌ گیرد و تنها بابت ثبت نام در سامانه سجام از شما مبلغی دریافت می‌ گردد) و پس از آن طی دو روز کاری کدی یکتا برای شما صادر می‌ گردد که به کد بورسی معروف است. پس از صدور این کد شما می‌ توانید اقدام به خرید و فروش سهام نمایید.

دعاوی بورس1چرا افراد در بورس سرمایه گذاری می کنند:

همانطور که گفته شد بورس ، بازاری است که در آن انواع دارایی مالی و دارایی فیزیکی مورد معامله قرار می گیرد. حداقل سرمایه گذاری در بورس، می‌ تواند نقش بسیار زیادی در رونق اقتصادی داشته باشد،چون با این کار منابع مالی مورد نیاز بنگاه‌ های اقتصادی برای توسعه فعالیت ‌ها تأمین می‌ شود. در نتیجه، رونق کسب و کار، اشتغال زایی و رشد و شکوفایی اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت.

طرح دعاوی در بورس:

مراحل طرح دعاوی در بورس به صورت زیر می باشد:

  • مرحله اول :

– مراجعه به کمیته سازش کانون مربوطه و طی مراحل منتهی به دریافت گواهی عدم سازش:طرح دعوا نزد هیات داوری، منوط به رسیدگی اولیه در کمیته سازش کانون مربوط ( حسب مورد ، کانون کار، کارگزاران بورس اوراق بهادار ، کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران ، کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت) می باشد. (توسط شخص یا وکیل قانونی او)

-پس از رسیدگی در کمیته سازش در صورت گواهی عدم سازش تشکیل پرونده در دبیر خانه هیات داوری

  • مرحله دوم :

-ثبت الکترونیکی دادخواست در سامانه اینترنتی دبیرخانه هیات داوری:واهان یا خواهان ها ابتدا با مراجعه به آدرس اینترنتی davari.seo.ir دادخواست خود را به صورت کامل ثبت نمایند.

  • مرحله سوم :

-ارائه مدارک و مستندات به دبیر خانه هیات داوری:صرف ثبت دادخواست در سامانه به صورت الکترونیکی دال بر این نیست که دعوی طرح شده و به جریان بیافتد و نیاز دارد پس از دریافت گواهی عدم سازش و ثبت الکترونیکی درخواست و پیرینت آن خواهان یا خواهان ها مدارک و مستندات مربوط را تقدیم دبیرخانه هیات داوران نمایند.فرآیند این مرحله همانند قانون آیین دادرسی مدنی است.

  • مرحله چهارم :

-واریز هزینه دادرسی:خواهان یا خواهان ها موظف هستند حداکثر ظرف ده روز پس از ابلاغ مبلغ مزبور را به حساب سازمان بورس و اوراق بهادار واریز نمایند و اصل فیش واریزی را تقدیم دبیر خانه هیئت داوری نمایند.

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس:

روش های سرمایه گذاری در بورس دو نوع است:

  • سرمایه گذاری مستقیم در بورس: در این نوع سرمایه گذاری، سرمایه گذار با افتتاح حساب نزد کارگزاری ها به صورت مستقیم اقدام به خرید و فروش سهم کند.همچنین با مراجعه به صورت تلفنی و یا از طریق اینترنت می‌ توانید ضمن رصد بازار اقدام به خرید و فروش سهام شرکت ‌های حاضر در بورس کنید.
  • سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس: این سرمایه گذاری به این معنا است که به جای اینکه خودمان مستقیماً به خرید و فروش سهام بپردازیم، بازار را رصد کنیم و همه چیز را مورد بررسی قرار بدهیم، به افراد آگاه و متخصصی مراجعه می کنیم.

دعاوی بورس2حل و فصل اختلافات در بورس:

اختلافات در صورت عدم سازش در کانون ها طبق ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار، در هیأت داوری رسیدگی می‌ شود.جهت رسیدگی به دعوا در هیات داوری بورس اوراق بهادار خواهان نسبت به ثبت دادخواست الکترونیک در سامانه davari.seo.ir اقدام می نماید و پس از آن مدارک و مستندات را به همراه گواهی عدم سازش تحویل دبیرخانه هیأت می دهد.هیأت داوری بورس اوراق بهادار متشکل از سه عضو می باشد که ­یک عضو قاضی دادگستری است که توسط رئیس قوه قضاییه انتخاب می‌ شود و دو عضو دیگر از اقتصاد دان و متخصصان در امور مالی هستند که مورد تایید شورای عالی بورس و اوراق بهادار می‌ باشند. طبق ماده ۳۷ قانون بازار اوراق بهادار آرای صادر شده از سوی هیأت داوری قطعی و لازم الاجراست و اجرای آن به عهده اداره ها و دوایر اجرای ثبت اسناد و املاک می باشد.

دبیرخانه هیئت داوری بورس وظایفی دارد که به صورت زیر می باشد:

  • فراهم کردن مقدمات رسیدگی سریع و بدون اطاله به اختلافات فعالان بازار
  • ارائه مشاوره به اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در راستای چگونگی تشکیل پرونده و مراحل طرح دعوا در هیأت داوری و اعلام نواقص پرونده در قالب اخطاریه
  • پیگیری اجرای کلیه تصمیمات و دستورات هیأت داوری و انجام مکاتبات مربوطه اعم از ابلاغیه، اخطاریه، احضاریه، استعلام و…. و نیز هماهنگی برگزاری جلسات مربوطه
  • انجام امور ابلاغ کلیه مکاتبات و ثبت و ضبط تاریخ و نحوه ابلاغ نامه ها مطابق قانون آئین دادرسی مدنی
  • اطلاع رسانی در جهت افزایش آگاهی عمومی نسبت به صلاحیت و ماهیت هیأت داوری و فرایند تشکیل پرونده
  • انعکاس آراء و تصمیمات هیات به بازار به منظور پیشگیری از اقدامات اختلاف انگیز بین فعالان بازار
  • تهیه گزارشهای آماری از تعداد دعاوی مطروحه به تفکیک موضوع در هیأت داوری، تعداد آراء صادره به تفکیک موضوع و سال، عمده موضوعات دعاوی و اختلاف، تعداد جلسات رسیدگی (اعم از جلسات شور و رسیدگی) و…

وکیل دعاوی بورس:

گاهی اوقات پیش می آید که شخصی سرمایه خود را به واسطه کلاهبرداری در بورس از دست داده است، این شخص می ‌تواند با داشتن مدارکی مثل فیش وجه واریز شده، عکس یا اسکرین شات از اطلاعات موهومی که عرضه شده یا از قبل و بعد تغییری که در بازار اتفاق افتاده است به وکیل مراجع کند.

همیشه در تمامی دعاوی مربوط به بورس و اوراق بهادار، نیاز به یک وکیل دعاوی بورس و اوراق بهادار احساس می شود و داشتن دانش و مهارت کافی وکیل در تنظیم قراردادها و مشاوره در زمینه ی قوانین و مقررات بورس و دعاوی مربوط به بازار بورس و اوراق  بهادار نکته ای مهمی برای فعالیت در این حوزه محسوب می شود.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]