[vc_row][vc_column][vc_column_text]

قرارداد استارتاپ چیست:

در انتها جهت دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر در خصوص قرارداد استارتاپ ها با وکیل آپ در تماس باشید.

قرارداد استارتاپ ها مجموعه قرارداد هایی است که اعضای یک استارتاپ نوپا با هم یا با اشخاص ثالث تنظیم می‌کنند.بدیهی است که هیچ کاری به تنهایی قابل انجام نیست و در یک استارت آپ هم لزوم همکاری با نیرو‌های مختلف دارای اهمیت است و با توجه به نوع همکاری، انواع نمونه قرارداد استارت آپ تنظیم می ‌شود.

قرارداد راه اندازی استارتاپ از مهمترین مواردی است که گهگاه در این مسیر مورد غفلت واقع می ‌شود. یکی از مواردی که مرتب دوستان می‌ پرسن بحث قرارداد مشارکت در راه ا‌ندازی و توسعه استارتاپ ‌ها هست.

یک کسب و کار برای بارور شدن بعد از راه‌ اندازی نیازمند مراقبت و دقت در خصوص برخی از مسائل است تا بتواند هدف اصلی تشکیل خود را دنبال کرده و به نتایجی که از ابتدا در نظر داشته است، برسد. یکی دیگر از مهمترین نکات حقوقی هر کسب و کاری انعقاد قراردادهای لازم و ضروری در همان ابتدای کار می ‌باشد. ( قرارداد استارتاپ ها )

وکیل قرارداد استارتاپ

وکیل قرارداد استارتاپ

انواع قرارداد استارتاپ:

  • نمونه قرارداد موسسین
  • نمونه قرارداد محرمانگی یا عدم افشا NDA
  • نمونه قرارداد عدم رقابت یا NCA
  • نمونه قرارداد سرمایه گذاری در استارت آپ
  • نمونه قرارداد جسورانه یا vc
  • نمونه قرارداد توافق نامه سهامداران یا sha
  • نمونه قرارداد واگذاری سهام یا vesting
  • نمونه قرارداد سهام تشویقی کارمندان یا esop
  • نمونه قرارداد شتاب دهنده

مهمترین اقدامات قبل از راه اندازی استارتاپ:

زمانی که تصمیمتان در خصوص راه ‌اندازی قرارداد استارتاپ جدی شد و مراحل ابتدایی راه ‌اندازی آن را طی کردید بهتر است بدانید موفقیت بیشترتان در این مسیر مدیون قراردادهایی می ‌باشد که از قبل تهیه کرده ‌اید.از مهمترین و حرفه ‌ای ‌ترین اقداماتی که باید قبل از راه ‌اندازی کسب ‌و کارتان انجام دهید این است که نمونه قراردادهای راه ‌اندازی و پیشبرد کسب و کار را حتما تهیه کنید.

ویژگی های موسس استارتاپ:

موسس استارتاپ باید توانایی های لازم جهت تشکیل یک گروه و رهبری آن را تا رسیدن به موفقیت داشته باشد و این ویژگی در برخی از افراد به صورت ذاتی است و در برخی دیگر وابسته به نوع تربیت فرد و محلی که در آن رشد نموده است چرا که محیط بر روی انسان ها اثرگذار می باشد.

ویژگی های یک موسس به صورت زیر می باشد:

  • دارای ریسک پذیری متعادل
  • توفیق طلبی و نیاز به موفقیت
  • مرکز کنترل درونی و سلاست فکری
  • عمل گرایی
  • تحمل ابهام
  • رویا پردازی
  • چالش طلبی
وکیل استارتاپ

وکیل استارتاپ

مهمترین نکات برای عقد سرمایه گذاری در استارتاپ:

مهمترین نکاتی که برای سرمایه گذاری در قرارداد استارتاپ باید در نظر داشت به صورت زیر است:

  • موضوع قرارداد و میزان سرمایه آن
  • مدت زمات قرارداد
  • تعهدات و مواد قرارداد
  • حل اختلاف و شرایط فسخ قرارداد

نمونه قرارداد همکاری و تفاهم نامه بنیان گذاران استارتاپ: (نمونه قرارداد استارتاپ ها )

با عنایت به مواد ۱۰، ۱۹۰، ۲۱۹ و ۲۲۰ قانون مدنی و همچنین بند ۴ ماده ۲ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱، قرارداد حاضر بر مبنای اصل آزادی اراده، احراز هویت و سلامت طرفین قرارداد و رعایت قواعد عمومی قرارداد مندرج در فصل سوم از قسمت دوم قانون مدنی و همچنین علم و آگاهی طرفین قرارداد به مفاد مندرج در آن به منظور تشریح حقوق و تعهدات مؤسسان کسب و کار یا استارتاپ ….. تنظیم می گردد.

ماده یک: مشخصات مؤسسین

قرارداد حاضر فی مابین مؤسسین استارتاپ ….. به ترتیب حروف الفباء(بدون هر گونه تقدم)؛

۱- آقا/خانم……. نام پدر ….. شماره شناسنامه …… شماره ملّی ……. به نشانی ……. شماره تلفن ثابت ….. شماره تلفن همراه ……. .

۲- آقا/خانم……. نام پدر ….. شماره شناسنامه …… شماره ملّی ……. به نشانی ……. شماره تلفن ثابت ….. شماره تلفن همراه ……. .

و ۳، ۴، ۵، … . منعقد می شود.

ماده دوم: موضوع قرارداد ( قرارداد استارتاپ ها )

موضوع قرارداد استارتاپ حاضر عبارت است از تعهد متقابل مؤسسین استارتاپ با نام …… به یکدیگر جهت بکارگیری تمام توان و کوشش فکری، مالی، فیزیکی و …. خویش در تمامی مسائل و طرق ایجاد کسب و کار(استارتاپ) با اهداف مصرحه فی مابین خویش و اجرای کلیه وظایف و تعهدات قانونی و قراردادی مندرج در قوانین و مقررات لازم الاجرا و عرف و عادت تجاری از روی حسن نیت به منظور نیل به تأسیس کسب و کار مزبور می باشد.

ماده سوم: میزان مشارکت و آورده مؤسسین

مبلغ کل آورده ی مؤسسین به ارزش ……. ریال می باشد که به ترتیب مندرج در ماده نخست؛

۱- آقا/خانم …… به میزان ….. ریال، آورده نقدی و تعهد غیرمالی شامل …..که طبق توافق مالک …. درصد از سهام شرکت شدند.

۲- آقا/خانم …… به میزان …… ریال، آورده نقدی و تعهد غیرمالی شامل …..که طبق توافق مالک …. درصد از سهام شرکت شدند.

۳- آقا/خانم …… به میزان …… ریال، آورده نقدی و تعهد غیرمالی شامل …..که طبق توافق مالک …. درصد از سهام شرکت شدند.

بند ۱- مسئولیت هر مؤسس به اندازه سهام ایشان است.

ماده چهارم: حد نصاب تصمیم گیری

با عنایت به اجماع مؤسسین در تاریخ ……، طرفین مقرر نمودند که تصمیمات اساسی و اثرگذار نسبت به وضعیت حال و آینده کسب و کار با پیشنهاد یک سوم و با موافقت سه چهارم آرای مؤسسین (به نسبت سهام ایشان) تصویب و اتخاذ شود.

ماده پنجم: نقش و مسئولیت هر یک از بنیان گذاران ( قرارداد استارتاپ ها )

برای پیشگیری از اختلافات آتی میان مؤسسین نسبت به نحوه اداره کسب و کار و همچنین بهره وری مؤثر و به موقع در تصمیم گیری ها، هر یک از مؤسسین با توجه به علم و تخصص اعلامی نسبت به پذیرش سمت و مسئولیت های ذیل الذکر موافقت می کند؛

۱- آقا/خانم ……. بعنوان مدیر اجرای کسب و کار…… معرفی می گردد.

۲- آقا/ خانم ….. بعنوان مدیر عملیاتی کسب و کار ….. معرفی می گردد.

۳- آقا/ خانم ….. بعنوان مدیر بازار یابی کسب و کار ….. معرفی می گردد.

۴- و همچنین مدیر مالی، مدیر کل، مدیر تکنولوژی.

ماده شش: تعهدات مؤسسین

مؤسسین متعهد می گردند که برای مدت …. سال از تاریخ انعقاد قرارداد استارتاپ حاضر تمام وقت با رعایت مفاد مندرج در ماده ۵، توان خویش را به منظور بهره وری و بهبود کسب و کار بسیج نمایند و تا پیش از انقضای این مدت و حصول اهداف مصرحه، تحت هیچ شرایطی مجاز به ترک کسب و کار نیست و نبایست نسبت به انجام وظایف محوله کوتاهی نمایند؛در صورت انقضای مقرر در متن ماده بند فوق، مؤسسی که دیگر قصدی بر ادامه همکاری نداشته باشد، ملزم است تصمیم خویش را کتباً و …. ماه پیش از انقضای مدت مزبور به هیئت مؤسس تحویل دهد تا ایشان نسبت به خروج یا عدم خروج از کسب و کار تصمیم گیری نمایند. نظر موسسین منطبق با شرایط ذکر شده در ماده چهار لازم الاجرا است.

استارتاپ

استارتاپ

ماده هفتم: شرایط واگذاری سهم ( قرارداد استارتاپ ها )

هیچ یک از مؤسسین پیش از انقضای مدت …. سال مجاز به انتقال سهم خویش به غیر نمی باشند مگر اینکه امری قهری(فوت مؤسس) بوده باشد که بنا بر تصمیم هیئت مؤسس و تصویب حد نصاب مقرر در ماده ۴ در صورت تأیید ایشان، ورثه یا با اخذ سهم مقوم شده به وجه نقد از کسب و کار خارج شده یا با همان شرایط یه نفر به نمایندگی از ورثه امور مربوط به شخص متوفی را در کسب و کار اداره می کند.

ماده هشتم: ضمانت اجرای نقض تعهدات

در صورت نقض هر یک از تعهدات تصریح شده در ماده ۶ قرارداد استارتاپ حاضر، یا تعهدات پذیرفته شده خارج از این قرارداد یا ارتکاب جرایمی از قبیل فساد مالی یا اخلاقی، خیانت در امانت، سرقت، کلاهبرداری، افشای اطلاعات محرمانه کسب و کار، با عنایت به نقض تعهد ارتکاب یافته یا جرم مرتکب شده جدای از مسئولیت کیفری ایشان که از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد، هیئت مؤسس نسبت به استمرار همکاری یا اخراج ایشان تصمیم گیری می نمایند و می بایست مبلغی که آن هیئت تعیین می نماید حتی در صورت اخراج ایشان، به عنوان جبران خسارات وارده، پرداخت نماید. ( قرارداد استارتاپ ها )

ماده نهم: اصلاح قرارداد

در صورتی که در بازه زمانی اجرای قرارداد استارتاپ حاضر، مؤسسین تصمیمی بر اصلاح برخی مندرجات آن را داشته باشند، با رعایت حد نصاب مقرر در ماده ۴، می تواند نسبت به اصلاح برخی مواد مربوطه اقدام کنند.

ماده دهم: اعتبار قرارداد

قرارداد حاضر از تاریخ انعقاد آن مورخ …… تا دوره ….. ساله به تاریخ …… اعتبار دارد و مؤسسین می تواند پس از پایان مدت اعتبار قرارداد، نسبت به تمدید آن اقدام یا آن را خاتمه دهند.

ماده یازدهم: حل و فصل اختلافات

کلیه اختلافات، ادعاهای ناشی از این قرارداد یا مرتبط با آن از جمله تمدید، اعتبار، فسخ، نقض، تفسیر یا اجرای مواد آن، در مرحله نخست از طریق مذاکره و صحبت دوستانه میان مؤسسین حل و فصل می گردد. در صورتی که در مدت ….. از تاریخ برگزاری جلسه حل و فصل اختلاف، مناقشه همچنان ادامه داشته باشد، با نگارش صورت جلسه هیئت حل و فصل اختلاف (که عموماً هیئت مؤسس می باشد)، اختلاف به منظور حل و فصل به مراجع قضایی احاله می گردد. البته داوری حرفه ای و سازمانی یکی از مراکز داوری از جمله مرکز داوری اتاق بازرگانی یا کانون وکلای مرکز برای حل و فصل اختلاف و حکمیت پیشنهاد می شود.

ماده دوازدهم: فورس ماژور

در صورتی که برای یکی از مؤسسین شرایط ویژه و خارج از اراده ای حادث گردد که ادامه همکاری با کسب و کار را غیر ممکن سازد، ایشان می تواند با رعایت اصل محرمانگی نسبت به اطلاعات و اسرار کسب و کار از ادامه همکاری در کسب و کار انصراف دهد.

ماده سیزدهم: نُسخ قرارداد

قرارداد حاضر در …. نسخه و سیزده ماده با اعتبار واحد هر نسخه تنظیم شده و برای طرفین آن لازم الاجراست.

امضاء و اثر انگشت مؤسس اول با ذکر نام :                                 امضاء و اثر انگشت مؤسس دوم با ذکر نام :

امضاء و اثر انگشت مؤسس سوم با ذکر نام :                              امضاء و اثر انگشت مؤسس چهارم با ذکر نام :

امضاء و اثر انگشت شهود:

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]