[vc_row][vc_column][vc_column_text]

امور و دعاوی مالیاتی:

در انتها جهت دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر در خصوص امور و عاوی مالیاتی با وکیل آپ در تماس باشید.

از آنجایی که دولت ابزار و امکاناتی را فراهم کرده است که افراد جامعه درآمد یا سود کسب کنند، بخشی از درآمد های افراد جامعه و بخشی از سود فعالیت های اقتصادی به دولت تعلق می گیرد که به آن مالیات می گویند.مالیات به وجوه یا اموالی گفته می شود که دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی به موجب قانون و برای تامین مخارج عمومی دریافت می‌ نماید.اخذ مالیات از وظایف دولت محسوب می ‌شود که طبق مقررات از مودیان مالیاتی مطالبه و وصول می نماید.فرایندهای مالیاتی شامل:شناسایی، ثبت نام مودیان، مطالبه مالیات، حل اختلاف مالیاتی و وصول مالیات می باشد.در ادامه درباره دعاوی مالیاتی بحث خواهد شد.

دعاوی مالیاتیانواع مالیات:

مالیات به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم می شود:

  • مالیات های مستقیم :این نوع مالیات ، به صورت مستقیم از درآمد یا دارایی افراد حقیقی و حقوقی اخذ می شود.
  • مالیات غیر مستقیم: این نوع مالیات به صورت غیر مستقیم از طریق مصرف کالاها و فعالیت ها اخذ می شود.

انواع دیگری از مالیات ها به صورت زیر است:

  • مالیات بر درآمد:این نوع مالیات شامل مالیات بر درآمد املاک،مالیات بر درآمد حقوق،مالیات بر درآمد مشاغل،مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی،مالیات بر درآمد اتفاقی می باشد.
  • مالیات بر دارایی: این مالیات هم شامل مالیات بر ارث و حق تمبر است.
  • مالیات بر ارزش افزوده:مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف است که در زنجیره واردات، تولید و توزیع بر حسب درصدی از ارزش کالا و خدمات مشمول دریافت می ‌شود.

پرداخت مالیات:

همانطور که گفته شد مالیات به وجوه یا اموالی گفته می شود که دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی برای تامین مخارج عمومی دریافت می ‌نماید.اخذ مالیات از وظایف دولت محسوب می ‌شود که طبق مقررات از مودیان مالیاتی مطالبه و وصول می نماید.

مؤدیان مالیاتی می ‌بایست اظهارنامه‌ هایی که حسب مورد مکلف به تسلیم آن هستند به تفکیک با اخذ رسید به اداره امور مالیاتی محل سکونت،تسلیم نمایند.با توجه به توسعه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی، نیازی به مراجعه ‌حضوری مؤدیان نیست. صاحبان مشاغل در ظرف زمانی چهار ماه از تاریخ شروع فعالیت مراتب را کتباً به اداره امور مالیاتی محل اعلام می ‌نمایند.در غیر این صورت، مشمول جریمه و محرومیت از تسهیلات مالیاتی خواهند بود.

اشخاص موظف به ثبت‌ نام در نظام مالیاتی می ‌باشند و می ‌بایست برای انجام معاملات خود صورت ‌حساب و شماره اقتصادی را در صورت ‌حساب ‌ها و قراردادها درج کنند و فهرست معاملات خود را به ‌طور الکترونیکی یا لوح فشرده به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نماید. صاحبان مشاغل موظف به استفاده از سامانه صندوق مکانیزه فروش می ‌باشند.

دعاوی مالیاتی1طرح دعوای مالیاتی:

به طور حتم آشنایی با مراحل رسیدگی مالیاتی و اعتراض به مبلغ مالیات تشخیصی توسط سازمان امور مالیاتی حق مودیان مالیاتی بر شمرده می شود.در دعاوی مالیاتی می‌ توان نسبت به مالیات های قطعی که در مرجع دیگر قابل طرح نباشد به ادعای غیر عادلانه بودن مالیات مستنداً به مدارک و دلایل کافی از طرف مؤدی شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی نمود.در این گونه موارد ، وزیر امور اقتصاد و دارایی می تواند پرونده امر را به هیاتی مرکب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع نماید.از دو طریق مراجع قضایی و غیر قضایی می توان به دعاوی مالی رسیدگی کرد:

  • مراجع غیر قضایی برای رسیدگی به دعاوی مالیاتی:

– مرحله اداری و توسط مسئول ذیربط اداره مالیاتی

– هیات های حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدید نظر

-شورای عالی مالیاتی

– هیاًت‌های موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم

مراجع قضایی رسیدگی به دعاوی مالیاتی: به دعاوی مالیاتی در مراجع اختصاصی غیر قضایی رسیدگی می شود و در صورتی که در این مراجع حل و فصل نگردد می توان به دیوان عدالت مراجعه نمود.

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات:

پرداخت مالیات برای بسیاری از مدیران کسب‌ و کارها در ایران و جهان یک چالش پر دردسر بوده و اکثر آنها تلاش می‌ کنند با روش ‌های مختلف از آثار سوء این چالش‌ بکاهند. هنگام ارائه برگ تشخیص مالیاتی، می ‌توان با استناد به مواد قانونی نسبت به آن اعتراض کرد. در مواردی که ‌برگ تشخیص مالیات صادر و به مؤدی ابلاغ می‌ شود، مؤدی معترض می ‌بایست،در ظرف زمانی سی روز شخصاً یا به‌ وسیله وکیل به اداره امور مالیاتی مراجعه و با ارائه دلایل و مدارک تقاضای رسیدگی مجدد نمایید. رئیس پس از ثبت درخواست به موضوع رسیدگی می ‌نماید که سه حالت پیش می ‌آید:

  • یا اعتراض مؤدی صحیح تشخیص داده می‌ شود و مندرجات برگ تشخیص رد می‌ شود.
  • یا اینکه درآمد مؤدی تعدیل می ‌شود و به موافقت مؤدی می ‌رسد و مراتب در برگ تشخیص درج می ‌گردد.
  • یا اینکه پرونده به هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی ارجاع داده می ‌شود.ابتدا در هیئت سه نفره طرح و رأی صادر می ‌گردد و بعد بیست روز از ابلاغ رأی مؤدی اعتراضی داشته باشد پرونده به هیئت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر فرستاده خواهد شد.
  • چنانچه باز مؤدی به رأی قطعی هیئت تجدید نظر معترض باشد می ‌تواند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ به شورای عالی مالیاتی مراجعه و مدارک را تحویل داده و مجدداً تقاضای رسیدگی نماید و باید وثیقه معتبر معرفی کند تا رأی قطعی هیئت تجدید نظر موقوف الاجرا گردد.

دعاوی مالیاتی2انواع هیئت های حل اختلاف مالیاتی:

یکی از نشانه های بارز حاکمیت دولت اعمال نمودن قدرت مالیاتی می باشد.بر اساس ماده ی ۲۳۷ ق.م.م تشخیص مالیات می بایست بر طبق یک ماخذ صحیح و متکی به اطلاعات کافی باشد. در بعضی موارد مؤدیان به عدم رعایت قوانین و تشخیص مالیات به صورت خود سرانه محکوم می باشند.در چنین شرایطی قانون به منظور ایجاد اعتماد در مودیان و رعایت حال انها امکان اعتراض به تشخیص دستگاه مالیاتی را فراهم کرده است و پرونده به منظور رسیدگی به هیئت های حل اختلاف مالیاتی ارجاع می شود.

در قوانین و سازمان مالیاتهای مستقیم ایران، ۴  نوع هئیت حل اختلاف می باشد که عبارتند از:

  • هیأت بدوی حل اختلاف مالیاتی
  • هیأت تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی
  • هیأت حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ۲۱۶ قانون مالیات های مستقیم
  • هیأت موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم

 لایحه مالیاتی:

گاهی مؤدی مالیاتی از پرداخت بدهی مالیاتی خود چشم ‌پوشی می ‌کند؛ دولت نیز برای این که او را متوجه تخلفش کنند برای او اخطاریه می ‌فرستد که هر چه زودتر مالیات به تاخیر افتاده را پرداخت کند؛ مؤدی نیز اگر نسبت به مالیات خود اعتراضی دارد می‌ تواند با تنظیم لایحه مالیاتی و مراجعه به هیئت‌ حل اختلاف مشکلی که در این خصوص دارد را حل کند. لایحه به نوشتاری که از سوی صاحب دعوا (دعاوی حقوقی یا دعاوی کیفری) تقدیم مقام قضایی می گردد گفته می شود.

لایحه مالیاتی، بهترین ابزار مودی یا وکیل وی در هیأت های حل اختلاف مالیاتی برای دفاع از حقوق خود است. زیرا:

  • گاهی به دلایلی حضور مودی در زمان مقرر برای حضور در هیأت حل اختلاف میسر نمی باشد،ولی می تواند لایحه دفاعیه خود را در دبیرخانه ثبت و به هیأت ارائه نماید،اعضای هیأت نیز با مطالعه لایحه مزبور نسبت به صدور رأی اقدام می نمایند.
  • اکثر اوقات بعد از اینکه مودی دفاعیات خود را شفاهاً به هیأت حل اختلاف ارائه می نماید و جلسه را ترک می کند، اعضای هیأت مجدد لایحه دفاعیه را مرور و نسبت به آن رأی خود را صادر می نمایند.
  • با توجه به اینکه در یک روز کاری، تعداد پرونده های رسیدگی شده توسط هیأت حل اختلاف زیاد می باشد و ممکن است هیأت مزبور در همان روز به پرونده رأی ندهد، به همین خاطر با مطالعه مجدد لایحه و یادآوری موضوع، رأی مورد نظر را صادر می نماید.

دعاوی مالیاتی3وکیل دعاوی مالیاتی:

وکالت دعاوی مالیاتی مستلزم داشتن تجربه کافی و آگاهی و تسلط بر قوانین و مقررات مالیاتی می باشد تا بتواند به بهترین نحو از حقوق موکل در مراجع حل اختلاف دفاع نماید.حساسیت‌ هایی که در این ‌باره وجود دارد و مسائل هرچند جزئی می ‌تواند اختلافاتی را بین مالیات ‌دهنده و مالیات گیرنده به وجود آورد و هزینه‌ هایی هنگفتی را بر یکی از این طرفین تحمیل نماید و همچنین نحوه بخشودگی و تخفیف و تقسیط جرائم مالیاتی، دخالت وکیل مجرب در این زمینه را می‌ طلبد تا خستگی و سردرگمی این امر بر تن فرد غالب نشود و فرد را مأیوس نگرداند چرا که در بیشتر موارد این نا آگاهی است،سبب تضییع حق شخص می گردد.

نمونه های زیر مواردی است که وکیل می تواند در دعاوی مالیاتی انجام دهد:

  • در دعاوی مالیاتی وکیل می تواند با رعایت مقررات ماده ۱۰۳ قانون مالیات های مستقیم و در حدود اختیاراتی که در وکالتنامه به وی اعطا گردیده از حقوق مؤدی در مراجع دادرسی مالیاتی دفاع نماید.
  • همچنین می تواند وکالت مؤدی را در تمامی مراحل دادرسی اعم از هیات های حل اختلاف بدوی و تجدید نظر و شورای عالی مالیاتی، دیوان عدالت اداری و هیات های موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم، بر عهده بگیرد.
  • وکیل دعاوی مالیاتی مکلف است طبق بند (د) ماده ۱۰۳ قانون مالیات های مستقیم معادل پنج درصد حق الوکاله تمبر باطل نماید.در بسیاری مواقع افراد به جهت عدم آگاهی از قوانین و مقررات و عدم استفاده از وکیل مالیاتی توانایی دفاع در پرونده مالیاتی را نداشته و همین امر باعث تضییع حقوق وی می گردد.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]