[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مطالبه طلب:

در اینجا می خواهیم درباره مطالبه طلب و انواع آن اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. در انتها جهت مشاوره و دریافت راهنمایی بیشتر با وکیل آپ در تماس باشید .

وقتی شخصی وجه یا پولی را به کسی قرض می دهد و توافق می کند که قرض گیرنده، در تاریخ معینی آن را پس بدهد، اما چنانچه به تعهدش عمل نکند در این صورت قرض دهنده به عنوان طلبکار می تواند علیه قرض گیرنده به عنوان بدهکار بابت طلبش (پولی که قرض داده) اقامه دعوا به خواسته «مطالبه طلب» نماید.برای اینکه طلبکار بتواند در آینده ادعایش را ثابت کند توصیه می شود که در هنگام قرض دادن حتما بین خود و قرض گیرنده نوشته ای را به عنوان سند و مدرک تنظیم کنید و آن را امضاء و اثر انگشت بزنید و حداقل دو شاهد زیر آن را امضاء کنند.دو شاهد عاقل باید زیر آن را امضا کنند.

انواع مطالبه طلب:

انواع مطالبه به صورت زیر می باشد:

  • مطالبه طلب بر اساس رسید
  • مطالبه طلب بر اساس فاکتور فروش
  • مطالبه طلب بر اساس قرارداد و تعهدات مالی
  • مطالبه طلب بر اساس چک
  • مطالبه طلب بر اساس سفته
  • مطالبه طلب بر اساس وجه دستی پرداختی در حضور شاهد
  • مطالبه طلب بر اساس واریز وجه به حساب و یا کارت بانکی
مطالبه طلب

مطالبه طلب

زمان اقدام برای مطالبه طلب:

نکته مهم و اساسی برای این مطالبه این است که حال و منجز باشد.یعنی تاریخ سر رسید آن فرا رسیده باشد یا از موعد مقرر گذشته باشد و همچنین مطالبه آن منوط و مشروط به شرایط خاصی نباشد.اگر برای آن سر رسید معین نشده باشد، هر گاه طلبکار حق خود را بخواهد بدهکار موظف استبدهی خود را پرداخت کند.در صورتی که موعد طلب فرا نرسیده باشد، نمی توان در دادگاه یا شورای حل اختلاف اقامه دعوا نمود، حتی اگر بدهکار بخواهد از کشور فرار کند.

اگر در هنگام تنظیم سند یا رسید طلب، تاریخی برای پرداخت آن تعیین نشود، مطابق قانون مدنی هرگاه طلبکار آن را مطالبه کند، بدهکار یا مدیون باید آن را بپردازد در غیر این صورت، با اقامه دعوا از سوی طلبکار و اثبات طلب او، بدهکار باید علاوه بر پرداخت اصل طلب، خسارت دیرکرد آن را نیز بپردازد.بنابراین تا زمانی که سر رسید و موعد پرداخت بدهی نرسیده باشد، نه تنها نمی توان اقامه دعوا نمود، بلکه حتی نمی توان اموال یا وجوه بدهکار را توقیف و یا اصطلاحاً تامین خواسته نمود.

چه کسانی می توانند مطالبه طلب کنند:

برای مطالبه این نوع طلب کسانی می توانند طلب کنند که وجهی را به صورت قرض یا بابت یک سند یا فاکتور یا قرارداد از شخصی طلبکار می باشند.البته فقط همان فرد به عنوان خواهان و مدعی اصلی دعوا می تواند علیه بدهکار دادخواست داده و طرح دعوا کند.همچنین در صورت فوت فرد مورد نظر ورثه وی به شرط داشتن گواهی انحصار وراثت می توانند علیه بدهکار دادخواست مطالبه بدهند.همچنین طلبکار اصلی می تواند با دادن وکالت به وکیل دادگستری (و نه وکیل محضری) از وی بخواهد که با توجه به مدارک و مستندات علیه بدهکار اقامه دعوا نماید.

ارکان دعوای مطالبه طلب:

این ارکان به صورت زیر می باشد:

  • مستند بودن طلب به سند
  • سر رسید شدن بدهی و رسیدن
  • حال و منجز بودن طلب
  • عدم سقوط طلب موضوع دعوی
طلب

طلب

دعوای مطالبه طلب:

برای اقامه دعوا به خواسته این مطالبه باید یک نوشته ای ضمیمه دادخواست شود که نشان دهنده طلب خواهان (مدعی) و سند بدهکاری خوانده (مدعی علیه) باشد.به موجب قسمت اخیر ماده ۱۴۹ قانون آیین دادرسی در امور مدنی مقصود از تامین فقط ملاحظه و صورت برداری از دلایل، قرائن و امارات موجود می باشد که در آینده ممکن است متعذر یا متعسر از ارائه آن شد.پس از تسلیم اظهارنامه به مرجع قضایی (دفاتر دادگاه ها) و یا اداره ثبت اسناد و و ابلاغ آن به مخاطب، وی جوابیه خود را در ستون سمت چپ اظهارنامه با عنوان خلاصه جواب می نویسد و مسترد می دارد.

اگر لازم باشد که به همراه اظهارنامه سند یا مال یا وجهی را به طرف مقابل تسلیم کنیم، آن سند یا مال یا وجه را به مرجعی که اظهارنامه را برای ابلاغ به آن تسلیم کرده ایم تحویل می دهیم تا به ضمیمه اظهارنامه تحویل مخاطب گردد.دعوی مطالبه سند عادی با ارائه دادخواست مطالبه وجه به دادگاه حقوقی به جریان می افتد، سپس مرجع ذی صلاح، پس از رسیدگی بدهکار را محکوم به پرداخت وجه می نماید.در مورد این دعوا از سوی بانک به این صورت است که در صورتی مطرح می‌ شود که وثایق و تضمینات کفاف مطالبات بانک را نکند، در این صورت بانک می‌ تواند دادخواستی به طرفیت ضامن و مدیون اصلی مطرح نماید.

مراجع قانونی برای ارائه دادخواست مطالبه طلب:

شوراهای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی تا سقف بیست میلیون تومان را دارند.بنابراین اگر طلب شما بیش از بیست میلیون باشد باید به دادگاه مراجعه کنید.سند و مدرک مطالبه طلب ممکن است عادی و یا رسمی باشد. به همین دلیل مرجع رسیدگی آنها متفاوت خواهد بود.اما اگر مستند طلب، یک سند عادی مانند قبض، رسید یا فاکتور باشد با توجه به مبلغ مندرج در آن، در شورا و یا دادگاه قابل رسیدگی خواهد بود.در مورد سند عادی، اگر منشا طلب رسید یا قرارداد باشد. در این حالت دادگاه محلی که قرارداد در آنجا تنظیم شده یا محلی که بدهکار باید به تعهدش عمل نماید و یا دادگاه محل اقامت بدهکار صلاحیت رسیدگی به دعوا فوق را دارد.

در مورد سند رسمی، از طریق دفترخانه ای که سند را صادر کرده و یا اجرای ثبت می توان نسبت به اجرا طلب اقدام کرد.همچنین هزینه دادرسی در خصوص مطالبه طلب به استناد اسناد عادی در شورای حل اختلاف معادل دو و نیم درصد مبلغ خواسته و در دادگاه تا سقف ۲۰ میلیون تومان معادل دو و نیم درصد و مازاد آن معادل سه و نیم درصد خواسته محاسبه خواهد شد که در این خصوص با توجه به ارسال پرونده از طریق دفاتر خدمات قضایی مبلغ هزینه دادرسی در این دفاتر پرداخت خواهد شد.

مدارک لازم برای دعوای مطالبه طلب:

طبق قواعد قانون آیین دادرسی مدنی، اصل مدارک و مستندات باید در اولین جلسه دادرسی به دادگاه تحویل داده شود. در غیر این صورت دادگاه به سایر دلایل رسیدگی می کند و اگر دلایل کافی نباشد دادگاه دعوا را رد می کند.زمانی که شخصی در شرایطی گرفتار می شود که نیازمند پولی می باشد و شما آن پول را قرض می دهید.طبیعی است که دیر یا زود خواهان طلب خود باشید اما در برخی مواقع که بعضی از افراد در پرداخت طلب خود ممانعت می کنند و ایجاد مشکل می کنند و در برخی موارد شما بدون هیچگونه مدرکی و بنا بر اعتماد به آن شخصی پولی را قرض دادید و بهتر است در این مواقع شرایط قانونی مطالبات خود را بدانید تا راحت تر بتوانید حتی درخواست مطالبه بدون مدرک نمایید.

مطالبه

مطالبه

نمونه دادخواست مطالبه طلب:

خواهان : ……………….

خوانده :  ……………….

وکیل : …………………

تعیین خواسته و بهای آن :

  • الزام خوانده به پرداخت وجه ……………….. ریال
  • الزام خوانده به پرداخت خسارت تاخیر تادیه
  • کلیه هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل

دلایل و منضمات :

  • رونوشت مصدق سند عادی
  • وکالت نامه

شرح دادخواست :         

ریاست محترم دادگاه

با سلام و تقدیم احترام

به استحضار عالی می رساند خوانده محترم به موجب سند عادی مورخ …………… متعهد گردیده اند مبلغ …………… ریال را در تاریخ ………….. به موکل پرداخت نمایند که متاسفانه علیرغم مراجعه و مطالبه از پرداخت استنکاف می نمایند. لذا مستدعی است وفق مقررات موضوعه حکم بر الزام ایشان به پرداخت وجه مذکور و نیز کلیه هزینه های دارسی و حق الوکاله وکیل و خسارت تاخیر تادیه را صادر فرمایید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]