[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مواد مخدر چیست و انواع آن:

در اینجا می خواهیم توضیحات جامع و کاملی درباره مواد مخدر و انواع آن و تاثیرات آن بر روی انسان را مورد بررسی قرار دهیم. در انتها جهت مشاوره و دریافت راهنمایی بیشتر در خصوص جرائم مواد مخدر با وکیل آپ در تماس باشید .

مواد مخدر به آن دسته از ترکیبات شیمیایی گفته می‌ شود که مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری مغز شود. مواد مخدر (هروئین، مرفین، تریاک، شیره، متادون، ترامادول و…) از گیاه خشخاش به دست می‌ آیند و با نام افیون یا شبه افیون‌ ها نیز شناخته می‌ شوند. عموماً مصرف آن‌ها باعث احساس بی‌حسی و کرختی، تسکین درد و خواب آلودگی می‌ شود.

بدیهی است با توجه به آثار زیانبار مواد مخدر بر روی بدن انسان تقریبا در همه کشورها تولید، نگهداری و فروش ماده مخدر خلاف قانون و جرم محسوب می‌ شود.مواد مخدر با توجه به شیوه مصرف و تأثیر آن در فرد معتاد نیز دسته بندی می شود.مواد مخدر در ساده ترین دسته بندی به مواد مخدر سنتی و مواد مخدر صنعتی تقسیم می شود.

اعتیاد چیست:

اعتیاد یک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که بـه علل گرایش «بیمار» توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏ بخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار « مواد اعتیاد آور» می‏ گردد.

اعتیاد به مواد مخدر، که اختلال مصرف مواد نیز نامیده می شود، وابستگی به داروها با مواد مجاز و غیر مجاز است. به خاطر داشته باشید که هر چیزی اگر در کشوری مجاز هم باشد مثل الکل و نیکوتین، باعث نمی شود مواد در نظر گرفته نشوند. هنگامی که معتاد می شوید، قادر به کنترل خود در استفاده از مواد مخدر نخواهید بود و ممکن است با وجود آسیب های ناشی از آن به مصرف مواد ادامه دهید.

اعتیاد به مواد مخدر می تواند باعث عواقب جدی و دراز مدتی، از جمله مشکلاتی با سلامت جسمی و روانی، روابط، اشتغال و قانون شود. ممکن است برای غلبه بر اعتیادتان به مواد مخدر و ترک آن، به کمک پزشک، خانواده، دوستان، گروه های پشتیبانی خود و یا یک برنامه درمانی سازمان یافته احتیاج داشته باشید.

وکیل جرائم مواد مخدر

اعتیاد

طبقه بندی مواد مخدر:

مواد مخدر به ۴ گروه اصلی تقسیم می شوند:

  • کند کننده ها یا آرام بخش ها:

مواد آرام بخش ، داروهای مهار کننده و یا کاهش دهنده سرعت فعالیت‌ های مغز و اعصاب می باشند که مستقیماً بر روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارند تا حس آرام بخش و تسکین دهنده ایجاد کند. این دسته شامل ، باربیتورات ها، ( فنوباربیتال ، تیوپنتال ، بوتال بیتال )، بنزودیازپین ( آلپرازولام ، دیازپام ، کلونازپام ، لورازپام ، میدازولام )، الکل و گاما-هیدروکسی‌ بوتیریک می باشد. مصرف این داروها برای تسکین اضطراب ، بهبود خواب و کنترل تشنج استفاده می شود.

  • محرک ها:

مواد محرک موادی هستند که موجب افزایش فعالیت و سرعت سیستم عصبی مرکزی می شوند. مواد محرک باعث می شوند که فرد مصرف کننده احساس انرژی زیاد، تمرکز و هوشیاری داشته باشد. این دسته از مواد باعث می شود فرد احساس دوگانه ، خشم و یا پارانویا داشته باشد.رایج ترین مواد محرک موجود در جهان عبارتند از کوکائین ، کراک ، آمفتامین و مت آمفتامین.

  •  توهمزا:

این دسته از مواد با عنوان مواد روان گردان ( psychedelic ) نیز شناخته می شوند. این مواد بر روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارند و موجب تغییر ادراک فرد از واقعیت ، زمان و مکان می شوند.توهم زاها ممکن است موجب شوند فرد دچار توهم شده و چیزهایی را ببیند و یا بشنود که وجود ندارند و یا اینکه شرایط و موقعیت های غیرواقعی را برای خود تجسم کند. بعضی از مواد توهم زا عبارتند از سیلوسایبین Psilocybin ( موجود در قارچ های جادویی ) ، ال اس دی LSD

  • استنشاقی:

این گروه از مواد اعتیادآور یک دسته بسیار گسترده را شامل می شوند که یک ویژه گی اصلی در آن ها مشترک می باشد و آن هم مصرف استنشاقی این نوع از مواد است. بسیاری از مواد موجود در این دسته می توانند به شکل بخار و گاز در دمای معمولی اتاق موجود باشند. همچنین بسیاری از این مواد ممکن است در اقلام موجود در منزل هر فردی باشد. مواد استنشاقی یکی از عواملی است که مکرراً موجب آسیب رسانی ، مشکل و خطر برای کودکان و نوجوانان در منزل می شود. این نوع مواد شامل رنگ ، چسب ، تینر و رقیق کننده رنگ ، بنزین ، جوهر خودکار ، مارکر و غیره می باشد.

مراحل اعتیاد:

فرآیند شکل گیری وابستگی به مواد مخدر در طی سه مرحله رخ می دهد که این مراحل عبارتند از:

  • مرحله اول: تجربه ماده مخدر است که به‌ دنبال کنجکاوی و اصرار دوستان صورت می‌ گیرد.
  • مرحله دوم: مصرف تفریحی و تفننی است. از آنجا، مصرف اولیه مواد اغلب با احساس لذت و یا رهایی از رنج همراه است، لذا به‌عنوان یک تجربه خوشایند تکرار می‌ شود.
  • مرحله سوم: مرحله سوء مصرف است. در این مرحله مصرف مواد و رفتار موادجویانه فرد بر یک یا چند بخش از زندگی فرد تأثیر نامطلوب می‌ گذارد.
  • مرحله چهارم: وابستگی به مواد است، مرحله ای که فرد به علت پیدایش حالت تحمل، هر چند وقت یک بار مقدار مصرف ماده را بالا می‌برد و در صورت کاهش و یا قطع مصرف ماده دچار علایم ترک می‌ شود.

آثار و عوارض اعتیاد:

مصرف مواد مخدر می‌ تواند طیف گسترده ای از اثرات کوتاه مدت و بلند مدت، مستقیم و غیر مستقیم داشته باشد. این تأثیرات اغلب به داروی خاص یا داروهای مورد استفاده بستگی به نحوه مصرف مواد، میزان مصرف آن، سلامتی فرد و عوامل دیگر دارد.آثار کلی به صورت زیر می باشد:

  • عوارض جسمانی مصرف مواد مخدر:

آلودگی و آسیب پذیر نمودن دندان ها، ملتهب ساختن مخاط دهان، نقصان ترشحات غدد بزاقی، ضعف قوای جسمانی و کاهش شدید وزن بدن، عقیم نمودن مردان و نازائی زنان، تخفیف تمایلات جنسی، اخلال در کار دستگاه عصبی در صورت تداوم مصرف، تنبلی کبد، ابتلا به یرقان و اثرات ناگوار بر دستگاه گوارش، ورم کلیه ها و اشکال در دفع ادرار توام با درد، التهاب مزمن تارهای صوتی، احتمال ابتلا به بیماری های برونشیت مزمن، آسم، سل و تپش قلب، تنگی نفس و دوران سر، خشکی پوست و …

آثار مواد مخدر بر مغز:

مهمترین محل تاثیر مواد مخدر بر مغز است. در مغز گیرنده‌ هایی وجود دارد که این مواد بر آنها اثر می‌ کنند. این گیرنده‌ ها به ۳ گروه تقسیم می‌ شوند:

  • اثر بر گروه اول ،سبب تنظیم و کاهش احساس درد، کاهش فعالیت مرکز تنفس، یبوست و اعتیاد می‌ شود.
  • اثر بر گیرنده‌ های دوم سبب کاهش احساس درد و افزایش حجم ادرار می‌ شود.
  • اثر مواد مخدر بر گیرنده های گروه سوم سبب کاهش احساس درد می‌ شود.

 ● عوارض روانی مصرف مواد مخدر:

بر هم خوردن تعادل روانی، عدم توجه به اصول و مقررات جامعه، ضعف اراده، از بین رفتن احساس مسئولیت، ایجاد احساسات خصومت زا، بیقراری، عصیانگری، اضطراب دائم و احساس بی کفایتی و تنهایی، اختلال در خواب، بروز انواع بیماری ها و اختلالات روانی.

 ● عوارض خانوادگی مصرف مواد مخدر:

نابسامانی خانوادگی، محدود شدن روابط خانوادگی، عدم تربیت صحیح فرزندان، خشونت در خانواده، افت سطح فرهنگ اجتماعی و اقتصادی خانواده، گسترش طلاق و کاهش آمار ازدواج.

 ● عوارض اجتماعی مصرف مواد مخدر:

مصرف کننده صرف شدن، عدم احساس مسوولیت نسبت به خانواده و جامعه، سطحی و تصنعی شدن روابط اجتماعی و دوری از پیوندهای مستحکم عاطفی، گسترش جرم و جنایت، نشر بیماری های واگیر و خطرناک مثل ایدز و هپاتیت، محروم شدن نسل آینده از تربیت صحیح و ایجاد مشاغل کاذب.

وکیل مواد مخدر

مواد مخدر

نشانه ها و علائم اعتیاد به مواد مخدر:

اطلاع از نشانه‌ های اعتیاد به مواد مخدر برای تشخیص به موقع به خانواده‌ ها کمک می‌ کند، تا بتوانند فرد معتاد را از دام این بیماری نجات دهند. امروزه اعتیاد به مواد مخدر و پایین آمدن سن مصرف مواد، موضوع اعتیاد را با گستردگی و پیچیدگی بیشتری همراه کرده است. از آن جا که علائم اعتیاد به مواد مخدر در روزهای اول مصرف قابل تشخیص نیست، اطرافیان دیر به این موضوع پی می‌ برند. اما تغییرات رفتاری که در فرد مصرف کننده ایجاد می‌ شود، به عنوان یک زنگ خطر می‌ تواند خانواده‌ ها را هشیار نماید.

نشانه‌ های ظاهری اعتیاد به مواد مخدر:

  • قرمزی چشم‌ ها
  • جای تزریق و کبودی بر دست‌ ها و تیرگی پوست
  • کاهش وزن و یبوست
  • بی‌ خوابی و خارش
  • تعریق و تشنج
  • و …

نشانه‌ های رفتاری اعتیاد به مواد مخدر:

  • ترجیح تنهایی و انزوا
  • کاهش اشتها و نوسانات خلقی
  • دزدی و دروغ گفتن و انکار
  • انجام ندادن مسئولیت‌ ها و وظایفش
  • افت تحصیلی و بی‌ حوصله بودن
  • افسردگی و اضطراب و علائم افسردگی
  • احساس خوشحالی و سرخوشی بی‌ دلیل
  • نشانه‌ های روانشناختی
  • مشکل در حافظه
  • تغییر شخصیت و افکار بدبینانه و سوءظن یا پارانویا

نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد:

مهمترین نهاد اجتماعی که در پیشگیری از اعتیاد می‌ تواند بسیار مؤثر باشد، خانواده است. پیشگیری از اعتیاد در مراکز مختلفی از جمله مدرسه، محل کار، منطقه و محل سکونت انجام می‌ شود اما خانواده در بالاترین درجه اهمیت و حساسیت قرار دارد. والدین نخستین کسانی هستند که شخصیت فرزندان را شکل می‌ دهند.

خانواده تاثیر عمیقی در رشد کودک دارد و شخصیت او را پی‌ ریزی می‌ کند. اگر محیط خانواده سالم باشد کودک مهر و محبت یاد می گیرد و دارای اعتماد به نفس و احساس مسئولیت می‌ شود.بررسی های متعدد نشان از آن دارد که اگر کودک مورد توجه خانواده واقع نشود و از خانواده طرد شود و یا بالعکس، اگر بیش از حد مورد توجه و حمایت واقع شود، آماده ی کجروی، ناسازگاری و تجاوز به حقوق دیگران خواهد شد.کودکانی که در محیط خانه پذیرفته نشده‌ اند و با محرومیت عاطفی و فقدان مهر مادری روبرو بوده‌ اند، محبت و عواطف دیگران را احساس نمی‌ کنند و با ترک خانه و مدرسه و ناسازگاری با جامعه، رفتار خصمانه بروز می‌ دهند. این افراد فاقد قدرت سازش می شوند و سرنوشت خوبی در انتظار آنان نیست.

برقراری رابطه صحیح پدر و مادر با کودک سبب می‌ شود که رشد شخصیت فرزند سیر طبیعی داشته باشد و از انحراف و کجروی در امان بماند.عواقب خطرناک اعتیاد ایجاب می‌ کند که والدین از لحظه تولد، فرزند را موجودی قلمداد نمایند که به سرعت یاد می‌ گیرد و رشد شخصیت او منوط به برقراری رابطه صحیح بین همه اعضای خانواده است.

عوامل تاثیرگذار بر سرعت اعتیاد:

گاهی برخی موارد می توانند بر سرعت اعتیاد افراد تاثیرگذار باشند و به آنها در اعتیاد شدید کمک کنند این موارد شامل زیر می باشد:

  • سابقه خانوادگی اعتیاد
  • مرد بودن
  • داشتن اختلال در سلامت روان
  • فشار همسالان
  • عدم دخالت خانواده
  • اضطراب، افسردگی و تنهایی
  • مصرف داروی بسیار اعتیاد آور

تفاوت علائم اعتیاد به مواد مخدر سنتی و صنعتی:

گفتیم که به طور کلی مواد مخدر به دو دسته سنتی و صنعتی تقسیم می شوند حال می خواهیم بدانیم که تفاوت این دو باهم چیست.مواد مخدر سنتی دارای علائم «خماری» یا محرومیت از مواد هستند در حالی که مواد محرک صنعتی معمولا مدت های طولانی و حتی تا یک ماه پس از آخرین مصرف، علائم محرومیت از مواد یا «خماری» بروز می کند.

مواد مخدر سنتی مثل تریاک، هروئین و سایر فرآورده های طبیعی، معمولا دارای آثار و عوارض جسمانی زودرس و مشخصی هستند اما مصرف کنندگان «شیشه»، به جز تغییر در اندازه و ابعاد مردمک چشم، زخم های احتمالی در گوشه های کناری زبان و مقدار کمی لاغری نشانه های جسمی مشخصی ندارند. پر حرفی، پر فعالیتی و پس از آن یاس و افسردگی، جزئی از تغییرات رفتاری مصرف کنندگان است.

مصرف مواد مخدر سنتی نیاز به محل و وسائل خاصی دارد، در حالی که مواد صنعتی «شیشه» را می توان در هر محلی و با یک وسیله ساده و قابل حمل و مخفی کردن در جیب مصرف کرد.

مواد مخدر سنتی دارای بوی مخصوص و قابل تشخیص هستند، در حالی که مواد محرک صنعتی غالبا دارای بو نبوده و اطرافیان قادر به تشخیص نیستند.از همه بدتر و مهم تر اینکه مواد مخدر سنتی دارای علائم «خماری» یا محرومیت از مواد هستند؛ به این معنی که معتاد پس از گذشت ۴ تا ۱۲ ساعت از آخرین مصرف دچار علائم ناخوشایندی مثل آب ریزش از چشم و بینی، بی قراری، دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی به صورت دل پیچه و اسهال و در نهایت تشنج خواهد شد، اما در مورد مصرف شیشه معمولا مدت های طولانی و حتی تا یک ماه پس از آخرین مصرف، علائم محرومیت از مواد یا «خماری» بروز می کند.

به همین دلیل خانواده ها و اطرافیان به ندرت می توانند اعتیاد عزیزانشان به «شیشه» را تشخیص دهند و در صورت شک کردن به دلیل عدم آگاهی از نحوه خماری در شیشه، تصور می کنند که فرد مورد نظر معتاد نیست چراکه دچار علائم خماری نشده است.

عوامل تخفیف مجرمان مواد مخدر:

سبب های تخفیف مجازات به طور کلی موجباتی است که هرگاه با اوضاع و احوال وقوع جرم قرین گردد مجازات بزهکار تخفیف می یابد. بعضی از سبب های تخفیف مجازات در قانون ذکر شده که قاضی تکلیف به آن دارد (عذرهای مخفف قانونی). در بعضی موارد هم این تخفیف در حیطه اختیارات قاضی است (کیفیات مخفف قضایی). در علل قضایی تخفیف مجازات، قانون به قاضی اجازه داده تا با احراز شرایطی، مرتکبان جرائم را به مجازاتی کمتر از حداقل مجازاتِ مشخص‌ شده در قانون محکوم نماید. چیزی که این علل را از علل قانونی متمایز می­‌ سازد، آن‌ است که قاضی حتّی با احراز شرایط، الزامی به دادن تخفیف ندارد مواردی مانند توبه و….

معتاد

معتاد

درمان و ترک اعتیاد به مواد مخدر:

کسی که قصد ترک مواد را داشته باشد امروزه برای او روش‌ های مختلفی وجود دارد.نکته‌ ای که در تمامی این روش‌ ها اهمیت دارد، جلوگیری از بازگشت بیمار به مصرف مجدد بعد از ترک است. در درمان‌ های دارویی و پزشکی، بدن فرد را می‌ توانند کامل از مواد پاک کنند به طوری که اگر مصرفی نداشته باشد هیچ مشکل جسمانی برای او به وجود نخواهد آمد. اما باید بدانید در اعتیاد بخش مهمی از وابستگی فرد، روانی است پس درمان بیمار بدون کمک روانشناس، احتمال بازگشت او به دوران مصرف را تا حد زیادی بالا می برد.

حضور وکیل در پرونده مواد مخدر:

پرونده‌ های مواد مخدر به پرونده‌ های مهم و کلان و پرونده‌ های خرد تقسیم می‌ شود که هر دو نوع آن دارای حساسیت بسیار زیاد است.پرونده های مرتبط به مواد مخدر بسیار سخت هستند و نیاز به یک وکیل مواد مخدر بسیار مجرب و حرفه ای در این زمینه دارد.قوانین مرتبط با مجازات حمل، مصرف و قاچاق مواد مخدر دارای مواد و تبصره های گوناگونی است. اگر دارای پرونده مواد مخدر هستید، پیشنهاد می کنیم حتما با وکیل مواد مخدر مجرب و متخصص،مشورت نمایید تا حق و حقوق شما ضایع نگردد.

 

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]یکی از وظایف مهم خریدار، پرداخت ثمن قرارداد می باشد. در صورت عدم پرداخت ثمن از ناحیه خریدار و درصورتیکه برای فروشنده حق فسخ پیش بینی نشده باشد، فروشنده می تواند با مراجعه به مراجع قضایی، دادخواست مطالبه ثمن قراردادی تقدیم نماید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]