[vc_row][vc_column][vc_column_text]

حقوق و عوارض گمرکی:

می خواهیم در این مبحث درباره حقوق و عوارض گمرکی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. در انتها جهت دریافت راهنمایی و مشاوره بیشتر با وکیل آپ در تماس باشید.

تعرفه عبارت است از مالیات و عوارضى که دولت‌ ها به دلیل حمایتى یا مالى و یا ترکیبى از آنها از کالاها اخذ مى‌ کنند. اصطلاحاً این دریافتى به حقوق گمرکى Customs Duties موسوم است.گمرک در زمان واردات و صادرات کالاها، وجوهی را دریافت می کند که به چند دسته تقسیم می شود.یکی از این وجوه حقوق گمرکی و عوارضی است که شامل مالیات های غیر مستقیم می باشد.

بخشی از این وجوه شامل هزینه هایی است که در مقابل انجام خدمات واردات و صادرات کالا از وارد کننده و صادرکننده وصول می شود.هزینه ها شامل هزینه تخلیه، بارگیری، آزمایش، استاندارد کالا می باشد.سازمان امور گمرکی، حقوق گمرکی و عوارض گمرکی را وصول می کند.اما هزینه هایی که در مقابل انجام خدمات دریافت می شود، به وسیله سازمانی که خدمات را ارائه نمودند وصول می شود.مانند خدمات بنادر در بنادر کشور، خدمات انبارداری عمومی در گمرک داخلی و سازمان استاندارد انجام می شود.

حقوق گمرکی یا عوارض گمرکی مالیاتی است که به صورت مالیات غیر مستقیم، در تجارت بین المللی روی کالا یا خدمات وارداتی یا صادراتی اعمال می شود. در وجه ی بازرگانی، عوارض یا حقوق گمرکی به عنوان مالیات مصرفی شناخته می شود. به عبارتی دیگر این مالیات به سبب کالا و خدمات اخذ می شود و جز مالیات درآمد و سود نیست.

عوارضی که از واردات کالا اخذ می شود را عوارض واردات و به همین صورت عوارضی که صادر کننده از صادرات کالا متحمل می شود، عوارض صادرات می گویند.

عوارض گمرکی، بر اساس هر یک از محموله هایی که ارزش تخمینی آن یا معامله مربوطه برآورد شده است، تعیین می گردد. این اغلب بر اساس ارزش معامله است مگر اینکه افسر گمرکی خودش طبق نظام توافقی آن را مشخص کند. با این حال برای برخی اقلام مثل نفت و اقلام گمرک نرخ خاصی وجود دارد و با توجه به حجم صادرات و واردات عوارض دریافت می کنند.

حقوق و عوارض گمرکی

حقوق و عوارض گمرکی

اولویت بندی تعرفه گمرکی کالاها:

بعد از تعریف کلی درباره حقوق و عوارض گمرکی می خواهیم الویت بندی آنها را بشناسیم.طبق سیاست های دولت و برای جلوگیری از خارج شدن ارز، دولت تصمیم به اولویت بندی کالاها گرفت.

این اولویت بندی شامل سه بخش است:

  • اولویت ۱: شامل کالاهای اساسی می شود که می توان آنها را با ارز دولتی وارد کرد.
  • اولویت ۲: شامل کالاهای غیر اساسی می شود که می توان آنها را با پروانه ی صادراتی و ارز نیمایی وارد کشور کرد.
  • اولویت ۴: شامل کالاهایی می باشد که ورود آنها به کشور ممنوع است.

روش هایی که عوارض گمرکی پرداخت نشوند:

روش هایی که عوارض گمرکی پرداخت نشوند به صورت زیر می باشد:

  • معامله کننده کالا، اظهارنامه پایین تر از قیمت واقعی اظهار کند.
  • معامله کننده می تواند حجم کالا را کمتر از حجم واقعی کالا اظهار نماید.
  • معامله کننده کالا را نادرست اظهار نماید، تا مبلغ کمتری برای عوارض گمرکی پرداخت کند.
  • کالاهایی که عوارض گمرکی ندارند.

روش های تعیین تعرفه حقوق گمرکی:

همانطور که گفتیم تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک، آمار،حمل و نقل، بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.برای تعیین این تعرفه روش هایی وجود دارد که به صورت زیر می باشد:

  • تعرفه ویژه یا مقداری: تعرفه ویژه از ضرب کمیت کالا در میزان حقوق ورودی به دست می آید.
  • تعرفه ارزشی کالا: تعرفه ارزشی کالا از ضرب نرخ تعرفه کالا در ارزش کالا به دست می آید.
  • تعرفه مختلط یا مرکب: در این روش از دو روش تعرفه ویژه و تعرفه ارزشی کالا استفاده می شود.
  • تعرفه ارشادی: با این نوع تعرفه مردم را به سوی تغییر محصول هدایت می کنند.
  • تعرفه مالی: به وسیله تعرفه مالی مخارج مالی دولت تامین می شود.
  • تعرفه حمایتی: در این نوع تعرفه از تولید کننده و کالا داخلی حمایت می شود.
عوارض گمرکی

عوارض گمرکی

کالاهای بدون عوارض گمرکی:

بعضی کالاها هستند که بدون عوارض گمرکی هستند و بسیاری از کشورها به مسافر اجازه می دهند کالا را بدون پرداخت عوارض گمرکی به کشور وارد کنند. این کالاها ممکن است در بنادر و فرودگاه ها یا گاهی در داخل یک کشور بدون پرداخت مالیات های معمول دولتی خریداری شده باشند و همچنین نیاز به پرداخت عوارض گمرکی ندارند.

برخی از کشورها محدودیت هایی را اعمال می کنند و مسافر می تواند تعداد و یا ارزش موارد بدون عوارض گمرکی را طبق مقررات وارد کشور کند. این محدودیت ها اغلب به تنباکو، لوازم آرایشی، هدایا و سوغاتی ها را شامل می شود و اغلب برای دیپلمات های خارجی و مقامات سازمان ملل متحد این محدودیت ها وجود ندارد.

فرار از پرداخت عوارض گمرکی:

گاهی پیش می آید که افراد می خواهند از پرداخت عوارض گمرکی فرار کنند.این فرار از پرداخت عوارض گمرکی عمدتا به دو صورت انجام می شود. در شیوه اول، معامله کننده زیر قیمت را اظهار می کند به طوری که ارزش برآورد شده کمتر از ارزش واقعی آن است. به همین ترتیب، یک معامله کننده می تواند حجم یا حجم محموله را کمتر اظهار کند و از پرداخت حقوق گمرک فرار کند. همچنین ممکن است کالا ها را نادرست اظهار کند و از عوارض گمرکی پایین تری پرداخت کند و برداشتن عوارض گمرکی ممکن است با همکاری متصدیان گمرکی یا بدون آن ها اتفاق بیفتد.

حقوق گمرکی

حقوق گمرکی

نحوه محاسبه حقوق گمرکی:

برای محاسبه حقوق گمرکی، نرخ تعرفه را در نرخ ارز ضرب می کنیم و مبلغ به دست آمده را بر ارزش CIF ضرب می نماییم.فرمول حقوق گمرکی به این صورت است: حقوق گمرکی (ارزشCIF*نرخ ارز*نرخ تعرفه).عدد حاصل مبلغ حقوق گمرکی است.در تعیین حقوق گمرک و هزینه انجام خدمات گمرکی نو یا قابل استفاده بودن کالا موثر نیست و کالا در هر صورت نو یا مستعمل ،باید حقوق ورودی را به صورت ریال پرداخت کنند.

ترخیص کالا بعد از اینکه حقوق ورودی دریافت شود، انجام می گیرد و حقوق ورودی کالا در اظهارنامه گمرکی بعد از تعیین ارزش و تعرفه کالا درج می شود.همچنین حقوق ورودی کالا در اظهارنامه گمرکی به صورت خودکار ثبت می شود.البته هزینه هایی همچون انبارداری متناسب با زمان توقف کالا از گمرک و هزینه های تخلیه و بارگیری و سایر هزینه های مربوطه نیز به جمع هزینه های گمرکی افزوده می گردد.

با تمام این ها، به صادرات تعرفه گمرکی تعلق نمی گیرد و کالا های صادراتی از پرداخت ۷۵% هزینه باربری و تخلیه و بارگیری و انبارداری معاف هستند.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات در این خصوص می توانید با وکیل آپ تماس بگیرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][dt_contact_form fields=”name,email,telephone,city,message” required=”name,email,country” button_title=”ارسال پیام”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3046″ img_size=”400*400″][/vc_column][/vc_row]